GERMENCİK SERACILIKTA HIZLA İLERLİYOR

28.09.2016

Son teknoloji ile tasarlanan toplamda 44 bin metrekarelik alanda kurulan domates serasında üretilen domatesler Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edilecek.
Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, tesisi ziyaret ederek firma yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Ümmet Akın Germencik’in seracılık kenti olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, “Germencikli vatandaşlarımızın özellikle gençlerimizin işsiz kalmaması adına ilçemize yatırımcı gelmesi çok önemli. Tarım, sanayi ve turizmin gelişmesi ile gençlerimize ilçemizde daha çok iş imkanı sağlayarak, dev Germencik olma yolunda hızla ilerleyeceğimizi umut ediyorum. İlçemiz jeotermal tesislerin fazlalığı nedeniyle seracılık faaliyetleri için uygundur. Bu örnek yatırımın başarılı olmasıyla seraların artacak ve ilçemiz seracılık üssü haline gelecek” dedi. Germencik’in konum itibariyle Ege Bölgesinin en avantajlı noktalarından biri olduğunu kaydeden Akın, “İlçemiz hava alanına 45 dakika, turizm bölgelerine ve denize 20 dakika mesafede ve ulaşım imkanlarının da tam kalbinde yer alıyor. Sanayi ve seracılık alanlarında müsait olan ilçemiz jeotermal turizmi, doğa turizmi alanlarıyla da değerlendirilebilecek her türlü projeye açıktır. Yatırımcıların bizlere ulaşması doğrultusunda elimizden gelen desteği vereceğiz. “diye konuştu.