GERMENCİK 69. DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ

26.01.2017

Germencik’te düzenlenen 160 devenin katıldığı 69. Deve güreşi festivali Germencik, çevre ilçe ve illerden gelen binlerce seyircinin akınına uğradı.

Germencik Belediyesi’nin düzenlediği Alangüllü arenada yapılan deve güreşleri soğuk havaya rağmen güreş severlerden yoğun ilgi gördü. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan deve güreşinde şehitler için kurban kesildi dua edildi. Etkinliği Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, belediye başkan yardımcıları ve binlerce vatandaş izledi. Etkinliği izlemeye gelen vatandaşlara 5 bin Türk Bayrağı dağıtılırken Başkan Akın tarafından arenaya terörü lanetleyen pankartlar astırıldı.Germencik Belediye başkanı Ümmet Akın düzenledikleri 69. Deve güreşlerinin vatandaşlar tarafından heyecanla takip edildiğini belirterek “Yörük kültürümüzden biri olan deve güreşlerini yaşatmaya çalışıyoruz. Germencik Belediyesi olarak destek verdiğimiz bu organizasyona vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye’nin bugünlerde en çok ihtiyacı olan şey birlik beraberlik ve deve güreşlerinde bunun en güzel örneklerini görüyoruz. Geleneksel kültürümüzün yaşatılmasına Germencik Belediyesi olarak destek vermeye devam edeceğiz” dedi.