YÜZYILIN GÜREŞİNDE HEYECAN DORUKTAYDI

22.01.2018

Germencik Belediyesi tarafından 70'incisi düzenlenen geleneksel Deve Güreşi Festivalinde Türkiye’nin en ünlü develeri Alangüllü Arenası’nda kıyasıya mücadele verdi.  70. Deve Güreşi Festivali’ni izlemeye gelenlere, Germencik Belediyesi tarafından arena girişinde Türk Bayrağı dağıtıldı.

Yüzyılın güreşlerinde Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın güreş alanına geldiği esnada izleyiciler alkışlar ve tezahüratlarla Akın’a olan sevgilerini gösterdiler. Her sene olduğu gibi bu sene de iddialı bir deve güreşi düzenlediklerini belirten Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Güreşseverler Germencik’teki güreşleri heyecanla beklediler bu beklemeye de değdiğini düşünüyoruz.  Geçen yıl planlamasını yaparak 2 gün olması için hazırlıklara başladığımız güreşimizin ilk gününde hava şartları müsaade etmediği için güreşlerimizin 2. Gününde seyircisi ile buluştuk. Güreş komitemiz 3 aydır güreşlerin çatımı için büyük uğraşlar verdi. Bu anlamda iyi organizasyon yaparak en iyi develerin burada 10’ar dakika süreyle tek teke güreşmesini sağladık. Deve güreşlerinde güreşen develerin çok olması güreşlerin daha keyifli geçmesini sağlıyor. İnsanlığımızın gelişmesine katkı sağlayan bu Yörük kültürü, olmazsa olmazlarımızdandır. Ege’nin her yerinden güreşseveleri bir araya getirdiğimiz için mutluyuz. Katılan bütün herkese teşekkür ederiz. Cumartesi günü yağışlardan dolayı sadece 40 çift deve Pazar günü güreşmek zorunda kaldı. Germencik'teki deve güreşleri, Aydın Bölgesi'nde yapılan güreşler arasında en iyilerinden biridir ve marka güreşlerdendir. Biz bu deve güreşlerinin kırkpınarını Germenciğimizde en iyi şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Germencik güreşlerin arenası olmuştur. Başta bütün katılımcılara güreşimize geldikleri için ve bu güreşlerin tertip edilmesinde emeği geçen komitemize Belediye personelimize teşekkür ediyorum. Bir deve güreşini daha yapmanın sevincini yaşadık" dedi.

70. Germencik Deve Güreşi Festivaline MHP Aydın İl Başkanı Levent İlter ve İl yönetimi, MHP Germencik İlçe Başkanı Turgay Avcı ve yönetimi, MHP Didim Kadın kolları, Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Germencik ve Ortaklar Ülkü Ocakları Başkanları ve yönetimleri, Afyon Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü ve Germencik Mahalle muhtarları da katılırken güreşi yaklaşık on bin kişi izledi.

BAŞKAN AKIN İLE SEYİRCİ ÇILGIN AKIN VE AKIN BEY’İ BÜYÜK DİKKATLE İZLEDİLER

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın kendi develeri olan “Çılgın Akın” ve “Akın Bey” güreşirken büyük heyecan yaşadı. Güreşlere, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin çeşitli yerlerinden pehlivan develer katıldı. Kadınlara ve çocuklara ücretsiz olan güreşte biletler 20 liradan satıldı. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen Güreşseverler aileleri ile hem piknik yaptı hem de develerin çekişmeli geçen müsabakalarını izlediler. Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın'ın, "Akın Bey" isimli devesi "baş üstü", “Çılgın Akın” ise “baş” kategorisinde mücadele ederken Çılgın Akın rakibiyle berabere kaldı. Akın Bey ise 10 dakikalık müsabakanın 6. Dakikasında rakibini yenerek baş üstü müsabakasının galibi oldu.