WHATSAPP İLETİŞİM

“HES KODLU ANAHTARLIKLARIN DAĞITIMI SÜRÜYOR”

Germencik Belediyesi Haberler

GERMENCİK BELEDİYESİNDEN HES KODU KOLAYLIĞI

“HES KODLU ANAHTARLIKLARIN DAĞITIMI SÜRÜYOR”

Koronavirüs pandemisi ile birlikte hayatımıza dahil olan Hayat Eve Sığar Uygulaması Kodu kısa adıyla HES Kodu tüm kamu kurum ve kuruluşları, şehir içi ve şehirler arası seyahat, AVM’ler vb. gibi bir çok alanda zorunlu olmasıyla beraber Germencik Belediyesi bu konuda vatandaşlara kolaylık sağlayacak bir çalışmaya imza attı. Daha önce HES kodu masası kuran ve vatandaşlara kod alma konusunda yardımcı olan Germencik Belediyesi bu kez de vatandaşların HES kodlarını anahtarlık olarak dağıtmaya başladı. Karekod olarak anahtarlığa yerleştirilen HES kodunun özellikle yaşlı vatandaşlara büyük kolaylık sağlamasının amaçlandığı ifade edildi. HES kodlu anahtarlıklar Germencik Kültür Kafe ve Ortaklar Zabıta biriminden teslim ediliyor. Ayrıca mobil ekipler merkeze uzak mahallelerde gezici olarak dağıtımları devam ettiriyor. HES Kodlu anahtarlıklarını alan vatandaşlar hayatlarını kolaylaştıracak bu güzel çözümden dolayı Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’e teşekkür ederek, memnuiyetlerini dile getirdi.

“HES KODU ANAHTARLIKLARIMIZIN DAĞITIMLARI SÜRÜYOR”

HES Kodu uygulamasının ibrazının daha kolay olması için böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, en çok yaşlı vatandaşlarımızın bu kolaylıktan faydalanmasını amaçlıyoruz dedi. Belediye Başkanı Öndeş  “HES Kodu ibrazı için kolay ve hızlı bir yol olan HES kodlu anahtarlık dağıtımına başladık. Malumunuz HES kodu uygulamasının kamu kurum ve kuruşlarında yapılacak işlemler için zorunlu olması süreciyle beraber vakit kaybetmeden HES kodu masası kurarak vatandaşlarımıza kod alımı anlamında hizmet verdik. Şimdi ise biraz daha kalıcı ve pratik bir çalışmaya imza attık ve anahtarlık olarak dağıtmaya başladık. HES kodlu anahtarlık vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak. Özellikle yaşlı vatandaşlarımız HES kodlarını talep edildiğinde bu yolla hızlı bir şekilde gösterebilecekler.” Dedi.