Belediyemize ait bazı taşınmazların satışı ile ilgili çeşitli sosyal medya platformlarında bir takım art niyetli kişi veya odaklarca Germencik Belediyemize yönelik kasıtlı olarak başlatılan olumsuz algıyı önlemek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek maksadıyla bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Germencik Belediyesi olarak geçmiş dönemden kalan borç yükünü hafifletmek, mali disiplini sağlamak ve tarafımıza intikal eden icra ve haciz işlemleriyle ilgili belediyemizin herhangi bir mağduriyet ile karşı karşıya kalmaması için kaynak yaratma maksadıyla yaptığımız çalışmalar tüm kamuoyunun malumudur. Borçlar sebebiyle icralık durumdaki bu taşınmazların değerinin çok altında satışının önüne geçmek ve kamu menfaatini korumak için böyle bir adım attığımızı belirtmek isteriz. Özellikle geçmiş dönemden gelen büyük ölçekli vergi borçları sebebiyle ilgili vergi dairesince gerçekleştirilen haciz ve icra işlemleri bu kararın uygulanmaya alınmasındaki ana etkenlerden birisi olmuştur. Öte yandan taşınmazların satış kararı da yeni bir karar olmayıp önceki dönemde 369 adet taşınmazın satışını içeren 01.12.2014 Tarihli ve 95 Sayılı Germencik Belediye Meclis Kararı ile alınmıştır. Yani bir önceki dönemde yer alan yönetim tarafından alınan satış kararı yine söz konusu dönemde gerçekleşen mali disiplinsizlikler sebebiyle meydana gelen büyük ölçekli borçların ödemelerinin gerçekleştirilmesi için uygulanmaya konmuştur. Söz konusu taşınmazların icralık olması sebebiyle muayyen bedelinin altında satışını önlemek ve elde edilecek gelir ile belediyemizin içerisinde bulunduğu mali sorunları aşmak maksatlı olduğunu özellikle ifade etmek isteriz.
Germencik Belediyesi olarak geçmişten miras kalan tüm bu mali zorluklara rağmen, bahanelere sığınmadan, durmadan, dinlenmeden daha güzel, daha modern ve daha yaşanabilir bir Germencik inşa etmek için çalışıyoruz, hizmet üretmeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne geçen kısa süre zarfından tüm ekonomik zorluklara rağmen sağladığımız mali disiplin ile 8 milyon lirayı geçen bir borç ödemesini gerçekleştirdik ve 4 milyon lira tasarruf elde ettik. Şeffaf ve dürüst belediyecilik ilkemiz gereği tüm olan biteni siz değerli halkımıza açıklamak için bu duyuruyu yayınlama gereği duyduğumuzu belirtir;

Tüm kamuoyuna saygı ile sunarız.