WHATSAPP İLETİŞİM
+90 533 894 96 90Magnesia Antik kentinde aktif olarak kullanılabildiği yıllarda Persler, Seleukos Krallığı, Büyük İskender, Bergama Krallığı gibi oldukça büyük krallıklar tarafından kullanılmıştır. Bunun yanında Efes, Tralleis, Priene gibi şehirler buraya oldukça yakın olduğu için Magnesia Antik kenti stratejik ve ticari olarak da oldukça önemliydi.
Bergama Krallığı Roma'ya bağlanınca Magnesia Antik Kenti'de Roma'nın bir şehri olmuştur. 12. yüzyılda ise burası Bizans hakimiyeti altına girmiştir. Fakat zamanla yaşanan salgınlar ve nehir taşkınlarından dolayı halk bu şehri zamanla terk etmiştir.
Burası ilk olarak 19. yüzyılda keşfedilmiş ve kazı çalışmalarına başlanmıştır. Kazı çalışmaları Fransız olan Charles Texier tarafından başlatılmıştır. Bunu takip eden yıllarda ise Alman Carl Human tarafından çalışmalara devam edilmiştir. Daha sonra uzun bir süre herhangi bir kazı çalışması yapılmamıştır. 1984 yılına gelindiğinde kazı çalışmaları yeniden başlamıştır. Günümüzde de hala devam etmektedir. 1989 ve 2001 yılında yapılan kazı çalışmaları esnasında Homeros'un Odeysia isimli eserinde anlatmış olduğu köpek bacaklı Skylla kabartmalı Çarşı Bazilikası bulunmuştur.
Magnesia Antik Kenti Aydın ilinin Germencik ilçesine bağlı olan Tekin Köy içerisinde bulunmaktadır. Buraya Ortaklar Söke kara yolu takip edilerek gidilebilir. Tabelalar takip edildiği zaman buraya oldukça kolay bir şekilde gidilebilir.
Magnesia Antik kenti içerisinde dini amaçlar için yapılmış fakat heyelan sebebi ile inşaatı tamamlanamamış bir theatron bulunur. Bunun dışında 32 kişilik bir Latrina yani genel tuvalet de bulunmaktadır. Magnesia antik kenti içerisinde bir hamam da bulunur. Bunun dışında stadion, odeon ve spor ağırlıklı eğitimlerin verildiği Gymnasion, Bizans surları, Roma tapınağı da gezilecek yerler arasındadır. Burada 5. yüzyıldan kalma Çerkez Musa Camii de bulunmaktadır.